Πολλώνια Studios

Επικοινωνία

Πολλώνια Studios 84800, Πελεκούδα - Πολλώνια Μήλου, Κυκλάδες

Η Μήλος

Adamas 1Η Μήλος είναι ένα ηφαιστιογενές νησί στο νοτιοδυτικό σημείο των Κυκλάδων. Το νησί διαθέτει 67 παραλίες. Κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους, ενώ έχει δώσει και δίνει ακόμα σημαντικό μεταλευτικό πλούτο.

Έχει σχήμα πετάλου και η επιφάνεια του εκτιμάται στα 151 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η Μήλος ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000. Η νοτιοδυτική πλευρά του νησιού είναι θαλάσσιος βιότοπος της μεσογειακής φώκιας ενώ το δυτικό της χερσαίο τμήμα είναι της κόκκινης οχιάς. Στην περιοχή Natura ανήκει η Αχιβαδολίμνη όπου είναι ο μεγαλύτερος φυσικός υγρότοπος των Κυκλάδων και σημαντικός σταθμός μεταναστευτικών πουλιών.

Στο νησί υπάρχουν δύο ανενεργά ηφαίστεια. Το ηφαίστειο Φυρίπλακας στο κεντρικό νότιο τμήμα του νησιού με εντυπωσιακό κρατήρα καθως και το ηφαίστειο του Τράχηλα στα βόρεια του νησιού.

Η Μήλος κατοικείται απο τους προϊστορικούς χρόνους της εποχής του Χαλκού. Λέγεται οτι οι πρώτοι κάτοικοι ήταν Φοινικες. Κάτοικοι έλαβαν μέρος στην ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480πΧ και ήταν απο τους λίγους νησιώτες που δεν παραδόθηκαν στους Πέρσες. Αργότερα το 416πΧ το νησί κατακτήθηκε απο τους Αθηναίους.

Το 1830 με το πρωτοκολλο του Λόνδινου η Μήλος μαζί με τις υπόλοιπες Κυκλάδες ενσωματόθηκε στο νεοσύστατο Ελληνικό κράτος. Στις 9 Μαϊου το 1941 επιβλήθηκε στο νησί η Γερμανική κατοχή ενώ κατά τη περίοδο της δικτατορίας αποτέλεσαι τόπο εξορίας αριστερών.

Έχει αρχαιολογικό μουσείο όπου φυλάσσεται εκμαγείο της Αφροδίτης της Μήλου (το πρωτότυπο άγαλμα βρίσκεται στο Λούβρο) όπως και πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων. Ταυτόχρονα υπάρχει πληθώρα αρχαιολογικών τοποθεσιών, όπως οι γνωστές κατακόμβες και αρχαίοι ναοί.

Αεροδρόμιο

Απέχουμε 13 χιλιόμετρα απο το αεροδρόμιο του νησιού

Λιμάνι

Απέχουμε 9 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Μήλου (Αδάμαντας)

Συγκοινωνία

Υπάρχει τακτική συγκοινωνία προς τις περισσότερες παραλίες του νησιού όπως για το λιμάνι και τη Χώρα.